O nama

AD Centrojadran Bar je akcionarsko društvo u mjesovitoj svojini.  Registrovano je za trgovinu na veliko i malo, skladistenje , transport roba, carinsko skladiste i ostale usluge vezane za promet robe.  Društvo je prepoznato kao pouzdan partner, ima zavidnu poziciju na poslovnom tržištu  i već godinama ostvaruje pozitivne poslovne rezultate i dobit.

U svom vlasništvu ima tri objekta i to:

I Distributivni centar

II Klasicno skladiste

III Montazna hala

Distributivni centar  – bulevar JNA br. 4 (kod družnog toka) , iz kojeg se odvija promet roba i pružaju usluge skladištenja i to:

  • hladnjača kapaciteta cca 1000 tona sa režimom ± 27ºC – dio registrovan kao carinsko skladište
  • regalno skladište
  • carinsko skladište (otvoreno i zatvoreno)
  • maloprodajni objekat Diskont
  • sopstveni transport (vozila, viljuškari)
  • kancelarijski prostor koji ima posebni ulaz i nalazi se na I i II spratu.

Skladište je podijeljeno na dvije zone regalno, regalno  (visina regala 9 m) i slobodan skladišni prostor sa galerijom od 900m2.

Regalno skladište, suvi skladištni prostor i hladnjača registovani su kao carinsko skladište tipa A sa garancijom za poslovanje istog deponovanom kod Uprave Carine CG kao i rješenjem nadležnih organa za hladnjaču i ispunjavanje uslova za promet i skladištenje roba.

Hladnjača se sastoji od 5 velikih i 5 malih komora. Velike komore su kapaciteta po 250-300 tona, režim hlađenja -27 C. Male komore su kapaciteta po 25 tona , režim hlađenja 0 do +8 C (održavanje).

Površina objekta u osnovi je  6000 m2 a dvorište je uređeno saobraćajnicama za kružni tok oko objekta.

Klasično skladište se nalazi u Luci Bar, u Slobodnoj zoni Luke Bar, ukupne površine 4000 m2 sa prizemljem i četiri sprata, u osnovi oko 770 m2. Skladište je opremljeno sa dva teretna lifta i viljuškarom i kancelarijom sa telefonskom linijom. Površina dvorišta je oko 130 m2. Sa obje strane objekta nalaze se industrijski kolosjeci. U ovom skladištu moguće je obavljati sve djelatnosti predviđene za slobodne zone i to: skladištenje, obrada, dorada, prerada roba, kupovina i prodaja roba, bankarstvo, osiguranje i sl.

Posebna povoljnost je da je uvoz u zonu svih vrsta robe oslobodjen plaćanja carine.

EN SR